Copiii nu trebuie să aibă smartphone

Zilele trecute am avut niște flash-uri, de pe vremea când aveam 8 – 9 – 10 ani. Stăteam afară cu zilele, plecam dimineața și veneam seara, mă căuta mama de nebună prin cartier. Și erau niște vremuri pe care aș vrea să le mai trăiesc, sincer. Dacă îi spui unui copil de 10 ani astăzi că te jucai fără telefon, se uită la tine ca la mașini străine.

Uite de aia, ar fi bine ca părinții copiilor de azi (care au prins vremurile alea) să nu le mai cumpere telefon/tabletă/PC de la vârste așa de mici. Ci să mai aștepte să mai crească. Să se dezvolte fără avalanșa asta a internet-ului care îi bombardează cu tot felul de lucruri, nu toate bune.

Să crească și ei afară, prin parcuri de joacă, nu prin camera lor stând pe TikTok, YouTube, Instagram și Facebook (mai puțin, dar și ăsta). Vor fi mai sociabili, mai sănătoși și mai fericiți. Nimic pe lumea asta nu s-a inventat încă pentru a înlocui interacțiunea umană și emoțiile asociate.

You may also like...

2 Responses

  1. Foxi spune:

    Ai mare dreptate, copiii din vitor nu vor mai avea parte de copilaria care era acum 10 ani, cand toti copiii se jucau fotbal in spatele blocului, cu cheia de la casa la gat….viitori copii se vor strange la Mc Donald’s sau KFC si vor sta numai cu ochii in telefon! Totul va fi virtual, nimic social…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.