De pe stradă #1

Am ieșit zilele astea din casă și am rămas neplăcut surprins de ce am văzut.

Ora 15:00:

  • Plin parcul de oameni pe bănci. Erau și mame cu copii mici, care alergau în jurul băncilor. Fără mască, fără nimic. Nu păreau că au ieșit pentru urgențe. Și nici nu păreau că le pasă prea mult de distanțarea socială. Trei pe-o bancă.
  • Foarte mulți pensionari pe străzi după orele 13. O bătrână pe la 80 de ani, așa am estimat eu, aștepta autobuzul cu masca dată jos. Deși la noi în oraș transportul public este suspendat. Na, poate mergea la un consult urgent, cine știe. Nu judec. Alții duceau agale gunoiul sau își făceau cumpărături din supermarket. Nu le zicea nimeni nimic. Vânzare să fie. Ce, banii de pensie nu e buni?!
  • În Lidl, locuitorii se înghesuiau la rafturile cu salam și iaurt, fără să mai respecte distanța. Oricum, era destul de aglomerat, chiar dacă ne lăsau să intrăm mai puțini ca de obicei. Tot mi s-a părut că eram mulți. Și tot două case deschise. Oamenii se uitau foarte ciudat la mine când mă dădeam în spate la casă. Lumea nu avea nicio treabă. degeaba erau puse distanțiere.
  • Lumea stă de vorbă pe stradă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar na, dacă tot au ieșit și să văd, mai stau la cioace. Metrul ăla minim, e mai mult o jumătate de metru. De asemenea, mulți merg agale, parcă sunt la plimbare nu la cumpărături URGENTE.
  • Nu am văzut poliție sau armată în intersecție. Dar am auzit că dimineața stau, măcar cei de la Poliție.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.