Trecerea pe Mac a fost cea mai bună decizie

De ani de zile visam la un Mac din ăla ”adevărat”. Înainte, am folosit mai multe Hackintosh-uri (la un moment dat, am făcut un tutorial video cu Paul). Experiența a fost mai bună ca pe Windows, dar tot aveam probleme. Ba nu mergea sleep-ul, ba nu mergea Wi-Fi-ul că nu era compatibil.

După 3 ani de Hack, am trecut la Mac. Am luat un Mac Mini cu M1, 8 GB RAM și 256 GB Stocare, care merge foarte bine. Singura lui problemă este memoria RAM. Am și zis că următorul Mac va fi cu minim 32 de GB de RAM, ca să nu mai facă swap. În rest, 99% din ce fac, fac pe Mac.

Toate video-urile editate de mine din aprilie și până acum, au fost editate în Camtasia Studio 2020, pe Mac. Totul merge foarte bine și sunt surprins de timpul de export, care este mai mic ca pe Windows. Știu, știu, Final Cut FTW, dar pentru ce fac eu, Camtasia este arhi-suficient.

PC-ul meu (i9 9900K, 32 GB RAM, GTX 1060 3 GB), adună praf din aprilie. Camtasia Studio se blochează cu un proiect 1080p/60 fps. Problema e cunoscută, dar rezolvarea nu mai apare. Ei recomandă să folosim proxy. Dacă la 1080p, am nevoie de proxy pe un 1060… Așa că îl mai folosesc rar, când am nevoie de tool-uri Windows-only.

You may also like...

2 Responses

  1. Marius spune:

    Daca ai trece pe Davinci cu PC-ul de pe Windows n-ai mai avea nevoie de proxy. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.