Timpul trece, în timp ce tu stai singur în mașina ta

În Iași – zona C.U.G. – Valea Adâncă din Iași s-au construit în draci blocuri. Ciupercile și melcii care apar după ploaie adunate nu fac cât toate blocurile noi din zonă. Și nu am deloc o problemă cu asta, se dezvoltă zona, bravo, la mai mare! Să se facă blocuri cât vezi ochii, nu-i bai.

Problema e că infrastructura a fost gândită pentru un număr de locuințe și mașini (ăla din 1985) și acum nu mai face față. Din capăt C.U.G. până în Podu Roș, faci cu mașina și o oră, dacă prinzi aglomerație dimineața. Să lărgim bulevardul, zic… sau să mai facem niște drumuri, nu?!

Soluția e chiar mai simplă de atât, dar nimeni nu vrea să o aplice. În loc să te sui singur în mașina ta luată din Germania la super-preț, nu mai bine iei tu un autobuz?! E vechi și murdar?! Merge greu?! Păi merge greu că stă prins și el în aglomerație, cum stau și mașinile.

Dacă toată lumea ar renunța la mașina personală când se duce la job, atunci 60 de mașini ar face cât un autobuz și 100 cât un tramvai. Știu, încap mai mulți oameni, dar nici ca sardinele să nu stea de înghesuiți. Dacă primăria vede că oamenii merg mai mult cu transportul public, vor fi forțați să bage vehicule de mare capacitate. Problem solved!

Poluare mai mică, mașini mai puține, nervi mai puțini și, nu în ultimul rând, intervale de deplasare mai mici.

Sursă imagine: ReporterIS

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.