De ce mă voi vaccina împotriva COVID-19?

În anii ’50, poliomielita era în floare, chiar și în blocul comunist. O boală nimicitoare, care nu avea și nu are nici astăzi tratament. Toate până într-o zi, când se inventează un vaccin. Și, din fericire, poliomielita începe să dispară și viața revine la normal. Sau nu…

Nu și în România. La noi, poliomielita a mai zburdat liberă încă vreo 30 de ani. Oficial, nici noi nu mai aveam poliomielită. Neoficial, aveam sanatorii pline de copiii bolnavi de poliomielită, pentru că societatea comunistă ascundea oamenii cu handicap, tratând-ui ca pe ultimele gunoaie. Nu că nu s-ar întâmpla asta și azi, dar e o altă poveste. Am fi putut eradica și noi poliomielita, dacă vaccinam în masă. Nu am făcut-o. Dacă vedeți un om pe stradă, care are un picior mai puțin dezvoltat ca altul, s-ar putea să fie una dintre sechelele acestei boli, pe lângă multe altele.

Și aici vine paralela cu COVID-19, că nici ea nu are tratament, dar s-ar putea să aibă un vaccin. Noi ne pregătim deja, din ce se vede, deci speranțe există. Și, dacă ne vaccinăm suficienți, boala asta va dispărea mai repede decât poliomielita și viața va reveni mai repede la normal. Bine, fiecare cu „normalul” lui… Unii se vor întoarce în club, alții la bibliotecă, sau alții vor sta în continuare în casă. ca legumele.

Eu unul, mă voi vaccina din mai multe motive, dar cel mai important. să o protejez pe mama mea. Ea are o vârstă și ceva boli, care nu știu cum s-ar pupa cu COVID-19. Eu sunt tânăr și poate trec mai ușor prin boală, dar la mama am serioase îndoieli. Și cred că asta e prima chestie la care ar trebui să ne gândim, părinți și bunici.

Apoi, mă gândesc la faptul că fiind vaccinat, pot să mă apropii mai ușor de normalitate. Pot merge mai liniștit cu transportul public, pot să mă duc și în spații mai aglomerate fără să mă tem că îmi respiră cineva în spate, fără mască etc. Până acum, nu m-am dus în magazine mari, de frică să sunt unii deștepți fără mască, sau cu masca sub bârnău. Masca e unul din lucrurile la care țin foarte mult, pentru că e o minimă măsură de protecție. Nu pentru tine, pentru cei din jur.

Și nu în ultimul rând, mă vaccinez pentru că vreau și eu antenă 5G. De ce să plătesc abonament la Digi, când pot avea 5G gratis, direct în sânge. Dacă îmi dă și trafic de date nelimitat, eu sunt mulțumit. Telefon 5G am, mai avea nevoie și de semnal 5G. Și cu vaccinul ăsta, voi avea și asta. Iar, după, voi fi un om fericit și împlinit. Chiar, oare telefonul meu suportă standardul antenei 5G din vaccin?! Eh, dau un mail la Pfizer mai târziu și aflu eu. Revin cu update-uri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.