Chestii care ar trebui să dispară odată cu acest virus

Strânsul de mână

Aproape toată lumea dă mâna când se vede cu cineva, e în natura umană. Problema e că una din principalele metode de răspândire ale noului virus e fix treaba asta. Una dintre lecțiile pe care ar trebui să le învățăm după ce trece treaba asta, e fix faptul că putem să ne salutăm și fără să ne strângem mâinile.

Mâncatul cu mâinile murdare

Lumea râdea de mine că mă spălam mereu pe mâini înainte să mănânc. Chestia asta mi-a venit în timp cu anii, după ce am dezvoltat o frică de a nu lua vreun microb de pe mâini. Asta cu mult înainte să apară virusul, de prin 2011, cam așa. De atunci, de fiecare dată când vreau să mănânc, mă spăl pe mâini sau mă dezinfectez. Și uite așa, am devenit foarte puțin pofticios la mâncarea altora. Că de obicei nu mă pot spăla pe mâini în situații de genul.

Ștersul la ochi/gură/nas cu mâinile murdare

Toată lumea cred că face asta, chiar și foarte rar. Și eu mai am momente când pur și simplu mă mănâncă atât de tare ochiul, încât nu mai am răbdare să ajung la baie să mă spăl cu apă și săpun. Și fix după momentele alea, apare o iritație sau o conjunctivită. Pentru că așa sunt eu, mai norocos din fire. De obicei, mă spăl cu apă și săpun aproape de fiecare dată.

Baia în cadă

Un amic de-al meu zicea că dacă faci baie în cadă, practic faci baie în propriul tău jeg. Și avea foarte mare dreptate. Bașca, unde mai pui, că o colegă de-a mea a făcut o infecție groaznică (pentru ca a fost și operată) de la apa din cadă. De atunci am instituit regula dușului și mă simt foarte bine, și din multe alte puncte de vedere.

Umblatul desculț în casă

Mulți cred că făceam asta. Eu unul îmi dădeam jos șosetele și umblam cu picioarele goale prin casă. Și nu ar fi fost o problemă, dar căram praf și jeg dintr-o parte în alta a casei. Oricât de multă curățenie ai face, tot cari jeg dintr-o parte în alta, fără să vrei. Așa că mai bine papuci de casă, dar merge și cu șosete.

Statul cu geamul închis

Eu ani de zile am fost reticent să îmi aerisesc camera, mai ales dacă era frig afară. Cât stăteam acasă, mă gândeam că o se facă frig și o să răcesc. Și nu aeriseam cu zilele. Bine, se mai aerisea prin baie, dar nu era suficient. Și așa am început să fac mucegai în cameră. Nu era mult, dar era suficient cât să mă facă să renovez și să deschid zilnic geamul, minim o oră. Așa scăpați și de unele bacterii.

Telefonul, tastatura, mouse-ul și biroul murdare

Telefonul, tastatura, mouse-ul și telefonul sunt infinit mai murdare decât toaleta. Și eu care credeam că este invers. Faza e că pe telefon, mouse și tastatură punem mâna foarte des, după ce am pus mâna pe alte zeci de suprafețe de-a lungul zilei. Suprafețe care au și ele microbi. Unde mai pui și uleiurile de pe piele. La fel de valabil și pentru mânere, monitoare, telecomenzi, volan etc.

Ochelarii murdari

De fiecare dată când îmi fac ochelari, tipa de la optică îmi spune să îi spăl cu apă și săpun zilnic. Stau eu și mă gândesc de ce. Pe lângă faptul că se murdăresc lentilele se mai depun microbi sau uleiuri de pe piele. Știu că pare ciudat, dar apa și săpunul sunt cele mai bune metode pentru ați curăța ochelarii. Nu șervețelele minune de curățat ochelarii. Apă, săpun și micro-fibră.

Căștile și firele murdare

Dacă e o chestie bună pe care am învățată de la nenea ăsta, e că atunci când restaurezi un calculator vechi, îi restaurezi și cablul de alimentare. Zilele trecute când mi-am făcut curat prin cameră, am șters și cablurile. Nu m-am gândit că poate fi atât de multă mizerie pe un cablu de alimentare.

Dacă e ceva, mă mai gândesc și revin după cu completări.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.