Samsung Galaxy Note 20 – Telefon de 1000 de € din plastic

Da, ați citit bine, Samsung Galaxy Note 20 este cel mai scump telefon cu spate din plastic ever. Bine. Samsung nu îi spune plastic, îi spune „glastic„, dar tot plastic rămâne. Un pic mai rezistent la zgârieturi, dar tot plastic. Abia aștept să îi facă Zack test de durabilitate. Să vedem cum se zgârie la level 2 sau 3. Deh, plasticul e tot plastic, oricum i-ai spune.

Și nici măcar nu asta e problema, nu am ceva cu telefoanele din plastic. Am avut Pocophone F1, care era din plastic, și mi-a păsat deloc spre zero. Problema e că jucăria asta este 1000 de €, nu 100, nu 200, nu 500, 1000. Sunt telefoane de 5-6 ori mai ieftine care au spate din Gorilla Glass 5. De exemplu, Xiaomi Redmi Note 8 Pro (link afiliat eMAG). Dar, na, poate Gorilla Glass o fi de fapt plastic și nu știm noi.

Una peste alta, eu nu aș da 1000 de € pe un telefon, decât dacă ar merita cu adevărat. Iar Galaxy Note 20 nu prea merită. Vin din spate chinezii cu ecrane mari, OLED, cu refresh rate mare și Note 20 pare doar un alt telefon scump. Pentru că dacă Apple poate vinde telefoane cu 1000 de €, pot și Samsung, OnePlus sau Xiaomi. Dar pentru cât timp?

Apropo, cică șefii de la Samsung ar fi făcut tăieri de costuri la Note 20 și Note 20 Ultra, ca să mărească profiturile. Good job, Samsung! Not!

You may also like...

2 Responses

  1. zombificatu' spune:

    Depinde ce faci cu telefonul. De exemplu, eu m-as fi indreptat spre Fold 2 daca avea si S pen, iar din motiv ca abia Fold 3 s-ar putea sa-l integreze, (dar apare peste un an), din nevoie tot spre Note 20 Ultra ma voi indrepta. As fi vrut ceva mai bun, poate chiar mai ieftin, doar ca nu se poate. Niciun competitor Samsung (nu-s fan) nu e in stare sa aduca atata functionalitate, mai ales cand il folosesti pentru productie… Si mie mi se pare exagerat pretul, dar daca ai nevoie de ce poate face…. bagi mana in buzunar si-l iei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.