Mă scuzați, cine este Cristian Faur?

Sâmbăta trecută a fost semifinala Eurovision România 2022, pe TVR 1. Nu vă învinovățesc dacă nu v-ați uitat, nici eu nu am făcut-o. Cu toate astea, am aflat a doua zi ce s-a întâmplat, de la un amic care a avut o rudă în concurs. Am înțeles că jurizarea a fost foarte proastă și lumea a fost supărată pe un anume Cristian Faur. Cu tot respectul, nu am mai auzit de domnia sa. A trebuit să caut pe Google, să văd cine este. E compozitor la Teatrul Tănase, așa zice Google.

Ca idee, a avut niște comentarii foarte nepotrivite la adresa concurenților. Celor de la E-Na-Na (una dintre cele mai populare piese din concurs) le-a spus că ce cântă ei, nu ”se mai caută” și că nu au nicio șansă să câștige Eurovision. A mai spus că au ajuns în semifinală, fiind ”salvați” de public. Lui Cezar Ouatu (care a reprezentat România la ESC 2013), i-a spus că piesa lui nu are sens, nu are ritm, nu are vers (ceva de genul, nu mai țin minte). Toate piesele cu oricare urmă de șanse la calificarea în Finala Eurovision 2022, au fost scoase din concurs.

Poate domnul Faur nu știe, dar piesa celor de E-Na-Na a fost pe locul 19 în Trending pe YouTube. Chestia asta e un fel de top muzical, de pe vremea când… în fine. Și pe Spotify a fost în top, dacă ajuta asta. Mă rog, a fost în top peste tot, inclusiv la votul pentru semifinala de sâmbătă. Și sunt sigur că și europenii ăia ar fi apreciat-o, dacă trecea de Selecția Națională. Măcar ne calificam în finală.

Sunt curios să vedem ce va alege domnul Faur în finală și sunt curios dacă a avut dreptate. Poate găsește el o piesă dintre cele rămase să ne ”califice” în finală. Nu semifinală, că acolo am tot fost, nu ne ajută. Finală, și loc cât mai sus în clasament. Vise, taică, vise… Încă ceva, domnule Faur: Dacă, Doamne Ferește, nu ne calificăm în finală Eurovision 2022, ieșiți public să vă cereți scuze pentru jurizare și alegerile făcute? Nu știu, poate se trezesc europenii că nu le place ce trimiteți la Eurovision.

Ah, și era să uit. Transmisia TVR a fost de toată jena. La un moment dat au încercat să bage un material cu Ilinca Băcilă de la Eurovision 2017. Prima dată nu a mers, a intrat materialul, dar fără sunet. Nu-i problemă, au mai încercat o dată, nici de data asta nu a mers. Plus sonorizarea și regia de emisie care au fost… bune de tot și demne de un post public cu un buget anual imens. Noapte bună, TVR!

Mai jos, vă las piesa celor de la E-Na-Na:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.