Din ce în ce mai mulți creatori de conținut se lasă

The 8-Bit Guy, un tip ale cărui video-uri îmi plăceau foarte mult, a anunțat că va posta mai rar, pentru că i-au scăzut încasările din Patreon și YouTube. Asta se întâmplă mai multor creatori, nu doar lui. Și cred că am și o explicație penru acest fenomen.

Oamenii când dau subscribe (se dă greu subscribe în ziua de azi, trebuie să fie un conținut care ți-e super drag și YouTube știe asta foarte bine, de aia nu se prea bate pe monedă pe abonați în 2024) vor să vadă content-ul ăla pentru care au apăsat butonul.

Unii, după ce ”cresc” încep să facă diverse alte lucruri, care nu prea au legătură cu ce-au făcut ei până acum. Sau au legătură, dar sunt extrem de neinteresante. Uite, eu am dat subscribe la The 8-Bit Guy pentru că avea conținut legat  gadget-uri din anii ’80. De când nu mai face asta, nu prea mă mai uit.

Întâi și-a făcut calculatorul lui propriu. Da, să zicem că a fost interesant, dar nu așa de tare încât să mă dea pe spate. Apoi a început cu panourile solare și acolo m-a pierdut de tot. Înțeleg, îl pasionează asta, dar eu nu sunt așa de interesat de subiect, sincer.

Și YouTube s-a prins de chestia asta și nu mai îmi bagă clip-urile la Recomandate. Am văzut că iar a postat de spre nu știu de Atari Mini acum vreo două săptămâni, dar mie unul nu mi-a venit notificare. Pentru că YouTube a considerat că nu am interacționat suficient cu alte video-uri recente de-ale lui și nu s-a mai obosit să mi-l arate și pe ăsta.

Scurt pe doi: prea multe schimbări dintr-o dată, pot aduce un succes nebun, sau pot aduce chestiile de care am vorbit mai sus.

Video-uri de genul ăsta ar merge doar pe Patreon, mai ales că acum se pot încărca vreo 100 de GB.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.