Cum treci de la un regim sedentar, la 10.000 de pași pe zi, în doar o lună

Sună ciudat, dar lucrurile sunt destul de simple. Prima dată, mi-am pus în căști un video de la Zaiafet. Făcând ascultare activă, m-am focusat mai puțin pe ce simțeam în acele momente și nu a mai intervenit anxietatea de drum lung pe jos. În timp, nu a mai fost nevoie de ascultare activă și am revenit la muzica de pe YouTube Music. Acum, merge aproape la fel de bine.

În prima zi, am făcut 4.000 de pași, a doua zi 6.000. Acum fac lejer peste 10.000 de pași și mă întorc acasă cu tricoul uscat. Unul dintre motivele pentru care mă temeam de mișcare, era că transpiram rău de tot, chiar dacă mergeam doar vreo 200 de metri, în unele cazuri. Acum pot merge mult mai mult și tricoul rămâne uscat. Chiar sună a reclamă la pamperși sau absorbante.

Câteva sfaturi, din experiență:

  • dacă vă este greu să vă găsiți un scop pentru a ieși din casă, mergeți să luați un mărunțiș de la un magazin care e mai departe. Eu merg și iau o pungă de alune, sau un pachet de șervețele
  • dacă intervine anxietatea și începeți să transpirați, faceți ascultare activă. Un podcast interesant, un Zaiafet, un tutorial… orice care să vă ia mintea de la anxietate. Dacă e ca la mine, în câteva zile puteți trece pe muzică sau pe sunetul naturii.
  • exercițiile de respirație ajută și ele. Când simțiți că ceva nu e bine, inspirați adânc 4 secunde, țineți-vă 4 secunde respirația și expirați profund 8 secunde. După câteva repetări, ar trebui să fiți mult mai relaxat.
  • nu vă îmbrăcați prea gros, chiar dacă afară bate vântul sau e un pic friguț. Asta era greșeala pe care o făceam și eu și transpiram rău de tot. Acum, să nu mergeți în tricou la 10 grade, dar nici în geacă de mers la Polul Nord în expediție. Trebuie să găsiți un echilibru în treaba asta.

Thumbnail

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.